Skip to main content
Menu

Ben jij klaar voor de AWARE-Week?

Alle PADI® Professional -leden opgelet - Neem deel aan AWARE-week 2020

image of divers and Project AWARE flag AWARE Week
Project AWARE News

Het verheugt PADI® en Project AWARE® de derde editie van de AWARE-week aan te kunnen kondigen. De week staat gepland rond de week van 19 - 27 september 2020.

{"preview_thumbnail":"/sites/www.diveagainstdebris.org/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/6UUdTXOfS1Y.jpg","video_url":"https://youtu.be/6UUdTXOfS1Y","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Embedded Video (Responsive)."]}

Sinds de indrukwekkende televisieserie Blue Planet II is de vervuiling van de zeeën met plastic een populair onderwerp geworden. En om een goede reden: volgens recent onderzoek wordt verwacht dat tegen 2025 zo'n 250 miljoen kubieke meter plastic in zee terecht komt. AWARE-week markeert het perfecte moment om de aandacht op dit probleem te vestigen, door middel van activiteiten van lokale gemeenschappen en actieve participatie in Dive Against Debris®, het paradepaardje van Project AWARE als het om niet-wetenschappelijke programma's gaat.

Of je nu PADI®-instructeur bent, eigenaar van een duikcentrum of PADI Divemaster met een passie voor natuur- en milieubescherming, er zijn talloze manieren om tijdens deze AWARE-week als afvalactivist de wereldzeeën te eren. AWARE-week is een samenwerking tussen PADI en Project AWARE, waarin de duikgemeenschap negen dagen lang samenkomt voor educatie en wereldvriendelijke activiteiten voor een schone en gezonde oceaan.

Hoe kun je deelnemen? Begin met het aanbieden van Project AWARE-specialty's, waaronder de herziene specialty Project AWARE en de specialty Dive Against Debris®. Van tips krijgen over hoe de wereldzeeën te beschermen tot aan inzicht krijgen hoe niet-wetenschappelijke onderwater programma's en informatie over afval in zee kunnen leiden tot beïnvloeding en verandering van beleid. Elke cursus geeft enthousiastelingen van de oceaan kracht mee om de oceaan te helpen beschermen, met of zonder vinnen aan.


OVER DE SPECIALTY'S:

Project AWARE Specialty

Via de herziene specialty Project AWARE krijgen duikers een introductie over Project AWARE en leren ze hoe zij zelf als persoon in actie kunnen komen. De cursus (zonder duiken) is ideaal voor zowel duikers als niet-duikers, en richt zich op de 10 tips voor duikers om de waterplaneet te beschermen. De cursus biedt nog talloze andere aanknopingspunten.

The Dive Against Debris® Specialty

In de specialty Dive Against Debris® doen duikers kennis en vaardigheden op over hoe zij onder begeleiding van een PADI Professional de wetenschapper in zichzelf kunnen ontdekken en hoe ze deel kunnen nemen aan Dive Against Debris®-onderzoeken. In de cursus wordt uitgelegd hoe afval dat op de zeebodem (of in ander water) wordt aangetroffen verwijderd, geteld en gerapporteerd kan worden. Tijdens de duik wordt een onderzoeksprotocol gevolgd en worden specifieke technieken toegepast. De specialty Dive Against Debris®  is een specialty die uit één duik bestaat, en telt mee als je opgaat voor de prestigieuze kwalificatie PADI Master Scuba Diver. De trainingsduik bij de specialty Dive Against Debris® telt ook als Adventure-duik, als onderdeel van de cursus Advanced Open Water. Het is dus een fantastische manier om niet alleen je cursisten op weg te helpen naar het worden van  PADI Advanced Open Water-duiker, je voorziet ze ook van de benodigde passie en de hulpmiddelen om pleitbezorger te worden van een schone oceaan.

WIE HEBBEN LESBEVOEGDHEID:

PADI Instructors

Alle PADI Instructors zijn bevoegd om de specialty Project AWARE te geven en kunnen een aanvraag indienen voor specialty-instructeur Dive Against Debris®. Volg ofwel een Specialty Instructor Trainer-cursus bij een PADI Course Director of dien direct een aanvraag in bij je regionale PADI-hoofdkantoor (de standaard bedragen van je prijslijst zijn van toepassing en 100% van het bedrag wordt gedoneerd aan Project AWARE).

PADI Assistant Instructors:

Alle PADI Assistant Instructors zijn bevoegd om de specialty Project AWARE te geven.

PADI Divemasters

Divemasters kunnen een aanvraag indienen om de specialty Project AWARE te mogen geven nadat ze de Specialty Instructor-training hebben gevolgd bij een PADI Course Director.

Meer weten? Download het cursusmateriaal van de Project AWARE website www.projectaware.org/tools en blijf op de hoogte met de nieuwe AWARE Week 2020 Toolkit.

From the My Ocean Community

My Ocean is a growing community of conservation leaders. Together, our actions add up to global impact for our ocean planet.

Want to Receive Monthly Ocean News and Action Alerts?