Skip to main content
Menu

Uitleg over de speciale brevetpas van Project AWARE 2021

Maak kennis met Patches (of Pocahontas), de Bahamaanse haaiensuperster van dit jaar. Als je een brevetpas aanvraagt waarop deze haai getoond wordt, steun je de voortdurende inspanningen van Project AWARE om vervuiling en overbevissing te bestrijden.

Shane Keena photography image of 2021 PADI certification card
Project AWARE News

De speciale versie van de PADI®-brevetpas van 2021 toont dit keer het wereldberoemde Tiger Beach op de Bahama's. Tiger Beach is een van de belangrijkste locaties in West End op de Bahama's om grote haaiensoorten te zien. Dit is de plek waar je het hele jaar door de grote hamerhaai maar ook tijgerhaaien, stierhaaien, rifhaaien en verpleegsterhaaien kunt zien.

Maar zoals je weet wordt de zee en het zeeleven geconfronteerd met een enorme bedreiging. Er is dringend actie nodig om de meest urgente gevaren voor de zeeën aan te pakken. Zoals de vervuiling en overbevissing. Steun het werk van Project AWARE® met deze unieke brevetpas die in beperkte oplage gedrukt zal worden. 100% van je donatie gaat naar de bescherming van de zee.

2021 PADI certification card Project AWARE limited edition

Fotograaf: Shane Keena, www.shanekeenaphotography.com

Deze adembenemend mooie foto is gemaakt door de getalenteerde fotograaf Shane Keena uit Californië in de Verenigde Staten. Zijn verhaal achter de foto:

Deze foto is kenmerkend voor het type duik dat je bij deze ongelooflijke hotspot voor haaien, in azuurblauw, helderblauw water kunt maken. Tijdens mijn duikvakantie vanaf een live-aboard maakte deze zeer beroemde grote hamerhaai haar opwachting. De haai wordt hier ook wel “Patches" én Pocahontas genoemd vanwege haar unieke streeppatroon aan de onderkant van haar hamerkop. Ze kwam tientallen keren op korte afstand voorbijzwemmen. Voor deze opname had ik het geluk dat ze pal boven de zandbodem patrouilleerde toen een Caribische rifhaai toevallig boven haar hoofd passeerde.

Als ambassadeur en liefhebber van haaien begrijp ik dat dit soort foto’s intimiderend kunnen zijn voor mensen die bang zijn voor grote haaien. Maar ik kan niet genoeg benadrukken dat deze dieren gracieus en vol kracht zijn ... nieuwsgierig maar voorzichtig.

Ja, het zijn toproofdieren die bovenaan de voedselketen staan. Maar we dompelen ons onder in hun wereld dus zijn we hen ons respect verschuldigd. In tegenstelling tot hoe de media deze cruciale diersoorten afschilderen, zijn haaien geen dwaze moordmachines of menseneters. Het zijn prachtige en krachtige wezens die ambassadeurs zoals wij nodig hebben om beschermd te worden.

Deze prachtig ogende brevetpas is direct na lancering in januari heel 2021 beschikbaar.  Zowel als nieuwe of vervangende pas. Blijf genieten van haaien in onze zeeën door de voortdurende inspanningen van Project AWARE te steunen om de kortvinmakreelhaaien in de Atlantische Oceaan te beschermen. Met de aanschaf steun je ook de organisatie bij het schoonmaken van die zeeën dankzij 's werelds grootste burgerwetenschapsprogramma, namelijk Dive Against Debris®.

From the My Ocean Community

My Ocean is a growing community of conservation leaders. Together, our actions add up to global impact for our ocean planet.

Want to Receive Monthly Ocean News and Action Alerts?